SERIE DE CONCERTE CAMERALE LA PALATUL „TINERIMEA ROMANA”

Concerte camerale la Palatul Tinerimea Română – Tineri muzicieni de performanţă

în direct la Radio România Muzical 

             Seria de concerte camerale propuse de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” (CNATR) în această primăvară sub genericul Tineri muzicieni de performanţă va readuce în atenția publicului peste 20 de muzicieni români ale căror performanțe artistice sunt deja recunoscute la nivel internațional.

            Trei dintre concertele desfăşurate la Palatul Tinerimea Română, cele din 1, 8 şi 15 aprilie, vor fi transmise în direct de Radio România Muzical. Acestea îi vor avea ca protagoniști pe

Adela Liculescu  – pian (1 aprilie 2021, ora 19), Valentin Șerban – vioară şi Dragoș Dimitriu (8 aprilie 2021, ora 17:30) şi pe Ștefan Cazacu – violoncel, Andrei Licareț – pian, Gabriel Gîțan – pian (15 aprilie 2021, ora 19).

            Toate cele şapte recitaluri programate în seria Tineri muzicieni de performanţă vor fi difuzate pe canalele oficiale de Facebook și Youtube ale CNATR, prin intermediul unor înregistrări audio-video de înaltă fidelitate.

            Managerul Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”, Marin Cazacu, declara la debutul acestei serii de recitaluri, care va marca şi inaugurarea noului pian de concert Steinway al Palatului Tinerimea Română achiziţionat în decembrie 2020:

           “Este o premieră! Beneficiind de calitatea deosebită a pianului de concert și de eleganța și acustica minunată a sălii de concerte de la Palatul Tinerimea Română, Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” organizează prima sa stagiune camerală. În anul când se împlinesc 140 de ani de nașterea compozitorului român George Enescu, repertoriul propus este alcătuit din capodopere ale muzicii de cameră din creația enesciană, universală și românească, și va interpretat de unii dintre cei mai buni tineri muzicieni români și străini.”.

            Difuzarea înregistrărilor acestor concerte vrea să reamintească publicului faptul că motivația și nivelul artistic foarte înalt al tinerelor generații de muzicieni români din ţară şi din străinătate promite întâlniri și reîntâlniri artistice pline de emoţie. Alături de muzicienii din România, vă veţi putea întâlni cu muzicieni români care își desfășoară activitatea în străinătate, dar şi cu invitați din Danemarca.

 Organizator :  Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”

Cu spijinul Institutului Cultural Român

Partener : Radio România Muzical

Parteneri media: Radio România Cultural, România TV, Mediatrust,  Liternet, Q Magazine.