Orchestra Romanian Sinfonietta, a debutat în anul 2010 în cadrul Festivalului Internaţional „Enescu şi muzica lumii” de la Sinaia. Orchestra este pregătită de maestrul Horia Andreescu şi a fost înfiinţată, alături de Orchestra Junior și Orchestra Română de Tineret, la iniţiativa violoncelistului și profesorului Marin Cazacu. Abordarea unor capodopere din repertoriul clasic și romantic a pornit din necesitatea apropierii tinerilor muzicieni români de marea muzică simfonică şi de la ideea de a-i uni în cea mai impresionantă muncă de creaţie şi responsabilitate individuală şi colectivă.

Orchestra este  alcătuită din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 16 si 20 ani, selectati la nivel național și a fost invitată să concerteze la Sinaia, Bușteni, Câmpina, Brașov, Sibiu și București

Primele performanțe nu au întârziat să apară. Astfel, după pregătirile  de la Sinaia din luna august, Orchestra Romanian Sinfonietta  a  concertat la Ateneul Roman, in cadrul Festivalului “Magic Summer“ în 2012 si 2013. În anul 2012 și 2014 orchestra a avut onoarea de a concerta alături de marea pianistă  Elisabeth Leonskaja.