„interpretarea lor are o asemenea încărcătură… rezultatul fiind un asalt asupra simțurilor, străpungând inima acestei muzici tulburătoare” – Financial Times

           Câștigătorii concursurilor The 8th Osaka International Chamber Music Competition & Festa în 2014, Wigmore Hall London International String Quartet Competition în 2012, Almere International Chamber Music Competition în 2011 și International Chamber Music Competition Hamburg în 2009, Cvartetul Arcadia se impune cu rapiditate ca unul din cele mai impresionante ansambluri ale generației lor.

Format în 2006 în anii studenției la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din România, cvartetul a avut reprezentații în lumea întreagă, printre care se numără concertele de la Budapest Spring Festival, Festivalul Internațional George Enescu, Cité International des Arts (Paris), Alte Oper Frankfurt, Pollack Hall (Montreal), Amsterdam Concertgebouw, Wigmore Hall, Salle Gaveau (Paris), Festivalul Q’arto Mondi din Polonia, Tel-Aviv, Portugalia, Festivalul Mecklenburg Vorpommern, Festivalul Kammermusiktage Mettlach, Festivalul Zeist Music Days din Olanda, Beijing și turnee extensive în Regatul Unit al Marii Britanii.

Sezonul 2014/2015 include un turneu de 12 concerte în Japonia și multe apariții pe scenele europene și nu numai, printre care Wigmore Hall, Musikverein Viena, Festivalul Aldeburgh, Festivalul Grafenegg, Festivalul Silver Lyre din Sankt Petersburg, Konzerthaus Berlin, Festivalul Norwich, Festivalul Enescu, și la Madrid. Cvartetul debutează la postul de radio BBC3 cu o transmisiune în direct de pe scena Wigmore Hall în Martie 2015, iar din luna Aprilie 2015 obține titulatura de cvartet de coarde sub auspiciile Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” din București.

Discul de debut al Cvartetului Arcadia conține opusuri de Mendelssohn și Brahms, și a fost lansat de Fontenay Classics International (Hamburg) în 2009, atrăgând atenția criticilor muzicali de pretutindeni. Revista Ensemble Magazin a scris despre „interpretarea lor intimă”, „sonoritatea lor excepțională” și „puterea expresivă care lasă o adâncă impresie asupra ascultătorului”. Înregistrarea Cvartetelor lui Leoš Janáček, Nr. 1 și Nr. 2 a fost lansată în Octombrie 2013 de casa de discuri Orchid Classics (Londra). Sunday Times a scris despre „o frumusețe care îți străpunge inima”, și că „ambele lucrări sunt interpretate cu o intensitate uluitoare”. În Financial Times s-a scris că cvartetul „a creat o stare tăioasă de expresionism care, în vâltoarea violentă de mișcări și cromatisme, este șocant de directă și dramatică, ca într-un spectacol de operă – sau într-un coșmar”, care „are ca rezultat un atac asupra simțurilor, străpungând inima acestei muzici tulburătoare”.