DESPRE NOI

Ana Török - VIOARA I (n. 1984, Baia Mare)
Ana Torok

Ana Török – VIOARA I

A început studiul viorii la vârsta de 4 ani în oraşul natal, apoi, din anul 1996, şi-a continuat şi încheiat studiile liceale la Târgu Mureş. A urmat studiile superioare şi masteratul la clasa de vioară a profesoarei Victoria Nicolae la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din ClujNapoca. Din anul 2008 este prim concert-maestru al Filarmonicii de Stat „Transilvania” din ClujNapoca, una dintre cele mai prestigioase orchestre simfonice româneşti, precum şi al Orchestrei Naţionale de Tineret a României.

Distinsă cu numeroase premii de interpretare camerală sau solistică – „Jeunesses Musicales” Bucureşti (2001), Concursul „Sigismund Toduţă” ClujNapoca (2003), Concursul de Interpretare al Societăţii Române Mozart, Cluj-Napoca, ediţiile 2003 şi 2004 – Ana Török s-a afirmat şi ca solistă, concertând ca invitată a Filarmonicilor din Târgu Mureş, Oradea, Braşov şi Cluj-Napoca.
Răsvan Dumitru - VIOARA a II-a (n. 1984, Braşov)
Rasvan Dumitru

Răsvan Dumitru – VIOARA a II-a

Dedicat studiului viorii de la vârsta de 5 ani, Răsvan Dumitru a urmat Liceul de Artă din Brașov la clasa de vioară a profesoarei Maria Mireanu, apoi Academia de Muzica „Gh. Dima” din Cluj-Napoca ca discipol al Prof. Univ. Dr. Victoria Nicolae. Între anii 2007 şi 2011 a fost prim concert-maestru al orchestrei Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca iar între 2008 și 2010 şef de partidă al compartimentului viorii a doua din Orchestra Naţională de Tineret a României.

În prezent este șef al partidei viorii a doua a Filarmonicii de Stat „Transilvania”, urmând totodată studiile doctorale ale Academiei de Muzică „Gh. Dima”, unde este şi cadru didactic asociat predând muzică de cameră. Distins cu premii la o serie de concursuri naţionale și internaționale, și semifinalist la Concours Musical International de Montreal (2006), violonistul a apărut cu succes şi în postura de solist, în ţară şi în străinatate (Germania, Austria, Elveţia, Olanda).
A concertat ca solist cu o serie de orchestre româneşti, între care Filarmonica din Braşov, Filarmonica de Stat “Transilvania” din Cluj-Napoca, Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române. Cultivă cu viu interes şi stilul de interpretare al repertoriului baroc, colaborând cu o serie de ansambluri de profil. Cântă pe o vioară Leon Fischesser atribuită pe viaţă de către fundaţia elveţiană Musique et Vie în urma unui concurs organizat în 2005.
Traian Boală - VIOLA (n. 1978, Constanţa)
Rasvan Dumitru

Traian Boală – VIOLA

Traian Boală a studiat vioara, apoi viola la Liceul de Artă din Constanța. Studiile superioare la Facultatea de Muzică a Universităţii „Transilvania” din Braşov (cu profesoara Leona Varvarichi) au fost urmate de studii de masterat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca (cu profesorul Sorin Gherbanovschi). A participat cu succes la mai multe concursuri de interpretare, obţinând între altele premiul I la Concursul „Mozart” de la Constanţa şi la Concursul „George Georgescu” de la Tulcea.

Între 2001 şi 2003 a fost membru al Cvartetului Kronos din Braşov, cu care a obţinut premiul I la Concursul de Interpretare al Societăţii Române Mozart din Cluj (2001) şi a susţinut o serie de concerte în România şi în străinătate. A cântat succesiv în mai multe orchestre, între care Orchestra de Cameră „St. George” din Belgrad şi Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti. Actulamente este membru al Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca.
Zsolt Török - VIOLONCEL (n. 1984, Cluj-Napoca)
Rasvan Dumitru

Zsolt Török – VIOLONCEL

Mezin al unei familii de violoncelişti, Zsolt Török a început la rândul său studiul violoncelului la vârsta de 6 ani. După absolvirea Liceului de Muzică “Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca a urmat studiile universitare şi masteratul la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa profesorului Vasile Jucan, membru al Cvartetului Transilvan.

A câştigat o serie de premii la concursuri naţionale şi internaţionale, între care Premiul Special al juriului la Concursul Internaţional de Violoncel „David Popper” din Ungaria (2003), Premiul II şi Premiul de Popularitate la Concursul „Sigismund Toduţă” (Cluj-Napoca, 2005). Este membru al Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca din anul 2005. A concertat ca solist cu filarmonicile din Satu Mare, Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca şi Braşov.