Este cea mai tânără orchestră simfonică din România. Înființată la Sinaia în 2013 în cadrul Școlii de vară pentru tinerii muzicieni, Orchestra Junior este pregătită de dirijorul Gabriel Bebeșelea și reprezintă primul pas al formării tinerilor muzicieni pentru cariera de muzician profesionist în cadrul unei orchestre simfonice.

Violoncelistul și profesorul Marin Cazacu a creat această orchestră, care îi adună pe cei mai talentați tineri instrumentiști din România cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Orchestra abordeaza un repertoriu divers, interpretand cu dezinvoltură lucrari dificile ale repertoriului baroc, clasic sau modern.

Tinerii muzicieni au concertat deja cu mare succes în cadrul edițiilor 2013 și 2014 ale Festivalului Internațional Enescu și Muzica lumii de la Sinaia. Orchestra Junior alături de Romanian Simfonietta Orchestra și de Orchestra Română de Tineret, sunt parte a programului care asigură schimbul de mâine al orchestrelor simfonice din România, propunându-și să amplifice bunul renume de care muzicienii români se bucură de generații întregi în plan internațional.