GABRIEL BEBESELEA

Dirijor Principal al Operei Naţionale Române Iaşi din stagiunea 2011-2012, cel mai tânăr dirijor care ocupa o astfel de funcţie, Gabriel Bebeşelea s-a impus în viaţa muzicală odată cu dobândirea Premiului I la Concursul de dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti 2010.
În paralel desfăşoară o activitate susţinută ca Dirijor Principal al ansamblului Sibiu Youth Orchestra, fiind unul din membrii fondatori ai acestuia, în anul 2006. Din 2009 este dirijor şi al Icon Arts Ensemble.

Prezenţa dirijorului Gabriel Bebeşelea a fost remarcată atât pe podiumul de concert cu Orchestra Română de Tineret, Filarmonica George Enescu, Orchestra de Camera Radio, Szekelyfoldi Filarmonia, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica de Stat Dinu Lipatti Satu-Mare, Camerata I Sedici, Camerata Harmonia Cordis, Camerata Liutaria, Ansamblul Stradivarius cât şi în spectacolele lirice de la Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj-Napoca.

Până în prezent, Gabriel Bebeşelea a fost invitat în festivaluri de renume: Festivalul internaţional George Enescu, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, InnerSoundFestival.