Curs de măiestrie de corn Juan Manuel Gomez la Sinaia

În perioada 12-18 august 2021, în cadrul Festivalului International „Enescu și muzica lumii” de la Sinaia – ediția a XXll-a va avea loc un curs de măiestrie de corn susținut de profesorul și cornistul Juan Manuel Gomez, curs deschis tinerilor corniști din România.

Provenind dintr-o familie de muzicieni, în care bunicul, tatăl, unchiul și fratele sunt toți corniști, după finalizarea studiilor la Conservatoriul Superior din San Sebastian, Juan Manuel Gomez s-a perfecționat cu profesorii V. Zarzo, I. James, J. Molnar, E. Terwilliger, M. Hötzel etc.

Juan Manuel Gomez este fondatorul Sextetului Edeta, Cvintetului de suflători Danzi, Iberian Brass Ensemble și Bilbao Brass Quintet. A fost invitat ca prim cornist de orchestrele Conjunto Barroco, Banda Municipal de Bilbao, Sarasate de Pamplona, Orchestra Țării Basce, Orchestra Castilla-León, OSCO, Lodz, Cluj, Mediterráneo, ONE, ORCAM, Orchestra de Granada, Mahler Chamber Orchestra, DR Copenhagen, BBC.

Ca solist, Juan Manuel Gomez a interpretat cu Orchestra Simfonică din Bilbao concertele de R. Glière, R. Strauss, B. Britten, Mozart si CM Weber. Este interesat de instrumentele vechi și a studiat și cornul natural, colaborând cu diferite orchestre baroce din Spania, Polonia și Elveția.

Cariera pedagogică din Spania este completată de numeroasele cursuri de măiestrie susținute în Spania și majoritatea țărilor europene, iar acum pentru prima dată în România.

Juan Manuel Gomez a înregistrat numeroase concerte pentru corn și orchestră, iar în 2006 a cântat Concertul pentru corn și orchestră de John Williams în primă audiție în Europa. A fost invitat de maestrul Riccardo Mutti să participe ca prim cornist la un concert cu Chicago Symphony Orchestra.

Menține o intensă activitate camerală, alături de soliști precum Boris Belkin, Armin Rosin, V. Ros, Marisol Mendive, Santos de la Iglesia, Wolfgang Streicher sau Vlad Stănculeasa.

Din stagiunea 2010/11 este prim cornist al Orchestrei Sinfonice din Barcelona și Națională de Cataluña.

Detalii privitoare la cursul de măiestrie de la Sinaia la tel 0722.606.256 sau email marin_cello@yahoo.com

Organizator : Centrul Național de Artă Tinerimea Română