ANSAMBLUL VIOLONCELLISSIMO – CONCERT EXTRAORDINAR LA OSLO, DEDICAT ZILEI NATIONALE A ROMANIEI

Ansamblul Violoncellissimo  condus de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu va susţine, pe 1 decembrie 2022, un concert extraordinar cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a României la Oslo, în capitala Norvegiei. Evenimentul, care se va desfășura în Sala OsloMet din cadrul Universității Metropolitan din Oslo, este organizat de Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Stockholm și cu Ambasada României în Regatul Norvegiei.

Din ansamblul Violoncellissimo, invitat la Oslo, vor face parte 12 violonceliști, un pianist și un percuționist care vor interpreta lucrări de Johann Schrammel, G.Fr. Haendel, Constantin Dimitrescu, Cornelia Tăutu, Astor Piazzolla, Burt Bacharach/ V. Despalj (aranjament), Dmitri Șostakovici, Rimski Korsakov, Ramin Djawadi, Radu Sinaci, Freddie Mercury și Sabin Pautza (aranjament).

„Suntem onorați să sărbătorim Ziua Națională a României în Norvegia, iar programul muzical pe care l-am ales pentru această ocazie cu totul specială include lucrări foarte diverse, în care expresivitatea violoncelului va fi pusă în valoare în cât mai multe registre posibile. Vom interpreta lucrări celebre de muzică clasică, lucrări românești și propriile noastre aranjamente de piese populare, într-un repertoriu de muzică pornind de la classic si ajungând la pop, jazz și chiar rock, cu care vom încânta audiența de la Oslo”, a declarat maestrul Marin Cazacu.