ORCHESTRA ROMÂNĂ DE TINERET deschide Festivalul Mahler de la Toblach – Italia

[infobox style=’info’ static=’1′]

ORCHESTRA ROMÂNĂ DE TINERET deschide Festivalul Mahler de la Toblach (Italia)

Orchestra Română de Tineret va deschide Festivalul Mahler de la Toblach/Dobbiaco (Italia), cu un concert care, într-o altă formulă, a generat deja entuziasmul publicului bucureştean de la Ateneu în această săptămînă. Evenimentul este organizat de Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi Institutul Cultural Român cu sprijinul Lanto Communication.

Concertul va avea loc pe 18 iulie 2015, la Toblach (Dobbiaco) – Italia, în Sala “Gustav Mahler”, în deschiderea Festivalului International „Gustav Mahler”, Orchestra Română de Tineret evoluând sub bagheta lui Cristian Mandeal, solistă pianista Oxana Corjos, cu un program ce începe cu Rapsodia I de Enescu, continuă cu Burlesca pentru pian si orchestră de Richard Strauss şi se încheie cu Simfonia I de Mahler.

Managerul Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Marin Cazacu declara înaintea acestui turneu: „Sunt foarte mîndru de asocierea în parteneriat cu Institutul Cultural Român. Mi se pare firesc să vă spun că anul acesta vor fi cele mai multe evenimente pe care le-am organizat vreodată în acest parteneriat și mă refer la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” împreună cu Institutul Cultural Român. Primul concert extraordinar are loc chiar sîmbătă, este vorba de deschiderea Festivalului Gustav Mahler din nordul Italiei, de la Dobbiaco. Dobbiaco pare o localitate necunoscută, dar ea este foarte celebră printre muzicieni pentru că acolo își petrecea toate vacanțele de vară celebrul compozitor austriac Gustav Mahler. In memoria sa, comunitatea locală a construit o sală de concerte de 1500 de locuri care se numeşte Auditorium Gustav Mahler și aici se organizează în fiecare an un festival de o mare importanță europeană. Orchestra noastră a fost invitată de deschidă acest festival în data de 18 iulie, când va interpreta atât o lucrare românească, Rapsodia I de George Enescu, cât şi Burlesque de Richard Strauss, solistă fiind Oxana Corjos și în partea a doua celebra Simfonie I de Mahler. Dirijorul orchestrei va fi cel care a însemnat de fapt și înseamnă enorm pentru această orchestră, mentorul atâtor generații de muzicieni români, maestrul Cristian Mandeal.”

Partenerii media ai evenimentelor sunt Radio România Cultural si Radio România Muzical.

FOTO

[/infobox][:]

Similar Posts