ORCHESTRA ROMANA DE TINERET DIN NOU O PREZENTA STRALUCITOARE LA FESTIVALUL INTERNATIONAL VARA MAGICA

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal – vedeta serii de 6 august la „Vara Magică”
După 6 concerte desfăşurate cu succes în Curtea Ateneului Român, Festivalul Internațional „Vara Magică” continuă.
După mai bine de jumătate de an în care nu a putut fi văzută de publicul bucureştean, Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, solist violoncelistul Ștefan Cazacu va prezenta un program exclusiv Haydn, cuprinzând Serenada pentru orchestră de coarde, Concertul pentru violoncel și orchestră în re major şi Simfonia nr. 60 “Il Distratto”, program ce va fi cantat cu o zi înainte pentru public de la Sinaia în cadrul Festivalului Internațional „ENESCU ȘI MUZICA LUMII” aflat la cea de a XXI-a ediție.

Programul cuprinde 3 capodopere ale stilului clasic, muzica lui Haydn urmând să fie cu siguranță cel mai bun companion pentru cei care vor dori să petreacă într-o atmosferă elevată o minunată seară de vară.
La toate acestea se adaugă o interpretare de marcă, într-o cheie interpretativă cu siguranță captivantă și incitantă, pe care dirijorul Cristian Mandeal a reușit să o imprime minunaților săi mai tineri colegi de fiecare dată.

Orchestra Română de Tineret a fost de-a lungul celor 8 ediții de până acum ale Festivalului Internațional VARA MAGICĂ, invitatul ce mai constant, având un extraordinar succes de public de fiecare dată.
Pentru prima dată în aer liber, Festivalul Internațional „Vara Magică” invită pentru a noua oară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în această vară să vină la seria de concerte camerale și simfonice ce se va desfășura de pe 15 iulie până pe 27 august, în serile de miercuri și joi, de la ora 20, în Curtea Ateneului Român, sub genericul „Anul Beethoven la Bucureşti”.

Crescând în anvergură an după an, Festivalul Internațional „Vara Magică” va mai aduce în săptămânile următoare pe originala scenă din faţa Ateneului formaţii orchestrale printre care Orchestra Naţională Simfonică a României, dirijată de acelaşi Cristian Mandeal, într-un concert fără solist, Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Măcelaru, Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor şi solist Alexander Sitkovetsky – vioară şi Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroșanu şi recitaluri camerale extraordinare susţinute de Octetul Regal şi de Trio Georgeta Iordache – vioară, Andrei Ioniţă – violoncel, Daria Tudor – pian.

Așadar, din 15 iulie până pe 27 august, 7 seri orchestrale şi 7 seri de muzică de cameră de cel mai înalt nivel vor reprezenta atracțiile acestui an la Festivalul Internațional „Vara Magică” OPEN AIR, în curtea Ateneului Român

[:]

Similar Posts