LIVIU PRUNARU - PROFESOR DE VIOARA
Liviu Prunaru a început studiul viorii la 6 ani cu profesorul Oprişan; a mai studiat cu profesorii Berbec, Mailat, Carpen şi Bronzetti. În 1990, Alberto Lysy l-a invitat să studieze cu el la Academia Menuhin din Gstaad, Elveţia, unde a lucrat sub îndrumarea lui Yehudi Menuhin, Igor Oistrah, Ruggiero Ricci, Nikita Magalov, Jean-Pierre Rampal şi Pierre Amoyal.
A obţinut premii în cele mai prestigioase concursuri internaţionale de vioară din lume : Concursul „Lipizer“ din Gorizia (Italia) şi Concursul „Molinari“ din Elveţia (1991); Concursul „Reine Elisabeth“ din Bruxelles (1993); Concursul „Dong-A“ din Coreea (1997) ; Concursul internaţional de la Indianapolis, SUA (1998) ; Concursurile Juilliard-Mendelssohn şi Nakamichi-Wieniawski, SUA (1999). În 1999 îşi face debutul la Lincoln Center’s Tully Hall din New York cu Juilliard Symphony. S-a perfecţionat la New York cu profesoara Dorothy Delay şi violonistul Itzakh Perlman.
A cântat ca solist cu Royal Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, Westdeutsche Sinfonia, Belgium National Orchestra, orchestrele simfonice din Atena, Bari, Buenos Aires, sub bagheta lui Yehudi Menuhin, Yuri Simonov, Andrew Litton, Peter Braschkat, Georges Octors, Cristian Mandeal, Lukas Vis, Horia Andreescu, Mario Benzecry ş. a.
A participat la numeroase festivaluri (Aspen, Menuhin, Enescu, Salzburg, Wallonie, Flanders, Buenos Aires, Ascoli). Fost asistent la clasa Dorothy Delay, până în 2001 la Juilliard School din New York, în prezent este profesor la Academia Menuhin din Elveţia. A înregistrat concerte pentru vioară pentru casa de discuri Claves. În februarie 2005 a lansat patru CD-uri cu integrala sonatelor de Beethoven (Editura Casa Radio din Bucureşti).
Începând din 2006, Liviu Prunaru este concert maestru la Concertgebouorkest din Amsterdam.
DORIN MARC - PROFESOR DE CONTRABAS
Dorin Marc s-a născut la Bratca – Bihor. A absolvit clasa de contrabas la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (prof. Ion Cheptea), apoi a activat în cadrul Filarmonicii din Cluj (1981-1992) şi, în paralel, ca solist contrabasist în Orchestra Internaţională a Italiei (1987-1992), pentru ca în perioada 1992-2003 să evolueze în aceeaşi postură la Filarmonica din Munchen.
În 1998 a fost docent la Academia de Muzică din Nurnberg unde din 2003 a devenit profesor. Încă din anii de studiu a obţinut Premiul I la competiţiile naţionale, în 1968 a primit Premiul criticii muzicale, iar pe plan internaţional a cucerit laurii concursurilor de mare prestigiu de la Markneukirchen – Germania (1979, 1981), Geneva – Elvetia (1978, 1983), ARD Munchen (1979, 1985), Mittenwald – Germania (1991 – obţinând pe lângă Premiul I şi statutul de membru pe viaţă în Societatea Internaţională a Contrabasiştilor).
A susţinut numeroase concerte în compania filarmonicilor din ţară, dar şi alături de orchestre din Bulgaria, Germania, Elveţia, Franţa, Italia, Ungaria, Spania, Suedia, Danemarca, realizând de asemenea înregistrări la radiodifuziunile din România, Leipzig, Munchen şi Frankfurt, la televiziunea elveţiană, dar şi pentru discul editat la „Electrecord” cu Cvartetul de contrabaşi „Mobile”.
A susţinut cursuri de măiestrie în Germania (Koblenz, Kirchseeon), Italia (Lanciano, Fermo, Pescara, Bologna, Mantova, Piacenta), Suedia (Malmo), Spania (San Sebastian), precum şi la Sinaia şi Bucureşti.
MARIN CAZACU - PROFESOR DE VIOLONCEL
Marin Cazacu a studiat violoncelul la Liceul de Muzică din Bucureşti cu profesorul Ion Urcan, apoi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti,cu renumiţii profesori Serafim Antropov şi Aurel Niculescu. S-a perfecţionat la Weimar cu profesorul Mezö Lászlo şi a fost asistentul maestrului Radu Aldulescu la cursuri de măiestrie. Marin Cazacu este laureat al concursurilor internaţionale de la Geneva, Markneukirchen, Leipzig, Bologna, Belgrad.
Din 1983 este solist al Filarmonicii „George Enescu“ din Bucureşti şi desfăşoară o activitate intensă atât în România, cât şi în străinătate, sub bagheta unor mari dirijori: Ghenadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Lu Jin, Nanse Gum, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Mendi Rodan, Misha Katz, Jean Périsson.
A cântat alături de artişti prestigioşi ca Vladimir Orlov, Valentin Gheorghiu, Radu Aldulescu, Mihaela Martin, Mirel Iancovici, Ilia Grubert, Jeremy Menuhin şi ca membru al formaţiei „Pro Arte“ şi colaborator al cvartetului „Voces“, precun şi la mari festivaluri europene (München, Berlin, Milano, Veneţia, Valencia, Bratislava, Sofia).
Din anul 1992 predă violoncelul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În 1998 a fondat cvartetul „Cellissimo“ – împreună cu Alexandra Guţu, Răzvan Suma şi Olga Mănescu – formaţie cu care a concertat la festivalurile de la Veneţia, Mateus (Portugalia), Macao, Singapore, Istanbul, Madrid şi România, iar cu studenţii săi susţine recitaluri de la 8 la 12 violoncele în formaţia „Violoncellissimo“. A înregistrat pentru „Electrecord“ şi „Olympia“.
In anul 2006, Marin Cazacu a obţinut titlul de Doctor în muzică sub îndrumarea prof. doctor Octavian Lazăr Cosma.
STEFAN GEIGER - PROFESOR DE TROMBON
Stefan Geiger s-a format ca muzician în oraşele universitare Köln, Paris si Philadelphia.
Printre profesorii sai se numară Branimir Slokar (trombon) şi Peter Eötvös (dirijor). A fost bursier al „Studienstiftung des deutschen Volkes“ şi laureat al mai multor concursuri internaţionale pentru trombon. Stefan Geiger şi-a început cariera ca prim trombonist la Bayerische Staatsoper München, iar in scurt timp a devenit profesor de trombon şi muzică de cameră la „Hochschule für Musik und Theater“, Hamburg.
Ca dirijor s-a dedicat atât muzicii noi cât şi repertoriului clasic, colaborând cu orchestre de renume precum „Sinfonieorchester des Norddeutschen Rundfunks Hamburg“, „Würzburger Philharmoniker“, „Nürnberger Symphoniker“, „Orquestra de Câmara da Cidade de Curitiba“, „Paraná State Symphony Orchestra“ sau „Ensemble Resonanz“.
Din 2002, artistul conduce “Landesjugendorchester Bremen” / Orchestra de Tineret din Bremen, cu care a avut performanţe remarcabile. De asemenea, cu sprijinul „Norddeutscher Rundfunk“, realizează proiecte în cadrul renumitei serii de concerte „das neue werk“.
În 2011, a fost invitat pentru prima dată în România unde a lucrat cu „Orchestra Română de Tineret“, în cadrul Festivalului Internaţional “Enescu şi Muzica Lumii”, organizat la Sinaia. Tot în 2011, a fost invitat de Goethe-Institut pentru a conduce un workshop de trombon la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.