CVARTETUL ARCADIA SUSTINE CEL DE-AL DOILEA RECITAL DE AUTOR Mieczysław Weinberg

[:ro]În data de 25 mai de la ora 18.00 la Palatul „Tinerimea Română” va avea loc cel de-al doilea recital susținut de cvartetul ARCADIA în cadrul proiectului dedicat realizării integrale a cvartetelor lui Mieczysław Weinberg, proiect discografic de mare anvergură care a fost demarat deja de muzicienii români la casa de discuri Chandos.

Tinerii muzicieni ai cvartetului Arcadia au început prin acest concert un amplu proiect dedicat compozitorului Mieczysław Weinberg, muzician influențat de congenerul și prietenul său Dmitri Sostakovici și în același timp admirat de acesta pentru creațiile sale.

Cei patru muzicieni au început anul trecut imprimările cu prestigioasa casă de discuri Chandos – unde au realizat pana acum și integrala cvartetelor de Béla Bartók – unde vor înregistra toate cele 17 cvartete de Weinberg, aceasta urmând a fi cea de-a doua versiune integrală realizată până acum în lume.

Cei care au ascultat deja primul CD al acestui proiect apărut la începutul acestui an, vor veni în contact cu o muzică plină de vigoare, intensă și plină de sugestii vizuale, Mieczysław Weinberg fiind recunoscut în epocă drept unul dintre adepții muzicii programatice.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Palatului „TINERIMEA ROMÂNĂ”, de luni până vineri, între orele 10:00 – 14:00, iar în ziua concertului până la ora 18:00

[:]

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *