ORCHESTRA ROMANA DE TINERET TREI NOI CONCERTE – BUCURESTI, PARIS, BASEL

[infobox style=’info’ static=’1′]

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va susţine un nou turneu spectaculos în perioada imediat următoare, în cadrul proiectului Anului Centenar „România în lume”, pentru a marca Deschiderea sezonului cultural România-Franţa prin trei concerte ce se vor desfăşura la Bucureşti, Paris şi Basel între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Din motive de sănătate, marele pianist Radu Lupu nu va putea participa la acest proiect, aşa cum a fost prevăzut initial.

Primul concert este programat la Ateneul Român pe 28 noiembrie de la ora 19, iar programul va conţine George Enescu – Rapsodia I în La major, Saint-Saens – Concertul pentru pian si orchestră nr. 2 şi Ceaikovski – Simfonia “Manfred”. Acelaşi program se va cânta pe 30 noiembrie 2018, ora 20:30, la Grande Salle Pierre Boulez a Filarmonicii din Paris. Al treilea concert al turneului va avea loc la Basel pe 2 decembrie, de la ora 20, la Basel Musical Theater.

Pianistul care îl va înlocui pe inegalabilul Radu Lupu face parte din galeria celor mai strălucitoare talente pianistice ale generației sale. La București și la Paris, Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Saint-Saens va fi interpretat de fenomenalul Fazil Say, cunoscut publicului român datorită prezenței sale de neuitat la Festivalul Internațional “George Enescu”.

La Basel, o altă versiune a aceluiași concert va fi oferită de tânărul pianist rus Oleg Khudyakov, un nume care se recomandă deja ca o certitudine în pianistica mondială.

Marin Cazacu, managerul Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română, declara :” Este foarte important pentru noi că la aniversarea a 10 ani de existenţă a Orchestrei Române de Tineret suntem prima orchestră din România care va cânta în noua sală a Filarmonicii din Paris. Pentru noi, din punct de vedere spiritual, reprezintă o mare onoare și obligație pentru viitor, iar faptul că acest concert se suprapune practic cu aniversarea centenarului României şi că marchează, în acelaşi timp, deschiderea Sezonului cultural România-Franţa este de mare semnificaţie.”

Așadar, la aniversarea a 10 ani petrecuți împreună, Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal încheie un an de foc, plin de evenimente de top ca reprezentanți ai culturii române, cu o prezenţă de un nivel artistic extraordinar.

Organizator : Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”
Cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale în cadrul proiectului Anului Centenar „România în lume” şi Deschiderea sezonului cultural România-Franţa
Parteneri media: Radio România Cultural şi Radio România Muzical, România TV, Mediatrust, Observator Cultural, Q Magazine.

Concertele sunt incluse în cadrul stagiunilor de concerte ale Sălii Filarmonicii din Paris şi Teatrului Muzical din Basel

[/infobox][:]

Similar Posts