ORCHESTRA ROMANA DE TINERET – CONCERT PASCAL ÎN CATEDRALA ROMANO-CATOLICA SF.MIHAIL DIN ALBA IULIA

Duminică, 17 aprilie, de la ora 17, de Paştele Catolic, în organizarea Primăriei din Alba Iulia, în Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail din Alba Iulia, va avea loc un Concert Pascal susţinut de Orchestra Română de Tineret în formulă fără dirijor, ce va relua programul instrumental de la Ateneu din 16 aprilie, cu violoniştii Valentin Șerban, Roxana Oprea, Rafael Butaru, Radu Dunca – foşti şi actuali concertmaeștri Orchestrei Române de Tineret, ce vor evolua ca solişti în Concertul pentru două viori în re minor, BWV 1043 de J.S. Bach, dar şi în Concertul pentru două viori în la minor, RV 522 de Vivaldi şi Concertul pentru 4 viori si orchestră în si minor, RV 580 de Antonio Vivaldi.

Soliștii acestui concert sunt la ora actuală cei mai valoroși violoniști ai României din generația tânără și reprezintă dovada succesului proiectului Orchestrelor Naționale de Tineret ale României, creat și coordonat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu. Roxana Oprea este acum concertmaestru al Filarmonicii din Tg. Mureș, Radu Dunca concertmaestru al Operei Naționale din București, Rafael Butaru concertmaestru al Filarmonicii George Enescu și al Operei Naționale din București, în timp ce Valentin Șerban este câștigătorul ultimei ediții a Concursului Internațional George Enescu.

Organizator :  Primăria Municipiului Alba Iulia

Parteneri media: Radio România Cultural şi Radio România Muzical, Mediatrust, Observator Cultural, Liternet, Agenţia de carte, Q Magazine.

[:]

Similar Posts