Orchestra Junior la Festivalul „Enescu și Muzica lumii” de la Sinaia

Prima din cele 4 orchestre de tineri ce evoluează zilele acestea la Festivalul „Enescu și Muzica lumii” de la Sinaia e compusă din elevi muzicieni de gimnaziu și liceu.
Orchestra Junior dirijată de Gabriel Bebeşelea a fost programată în festival pe 12 și 13 august, la Sinaia și Bușteni avându-l ca solist pe violonistul Ștefan Aprodu, într-un program Vivaldi, Haydn încântând publicul prezent la concerte, majoritatea turisti aflați īn minivacanța de sf. Maria.

Festivalul Internaţional “Enescu şi muzica lumii” a devenit în cei 18 ani ai existenței sale cea mai importantă platformă de formare și promovare a tinerilor muzicieni din România!

Ca în fiecare lună august din anul 1999 și până în prezent, Festivalul Internaţional “Enescu şi muzica lumii” propune tuturor celor aflați la Sinaia, pe întreaga vale a Prahovei și nu numai, un afiș an după an mai complex. Ediţia a XVlII-a a festivalului, ce se va desfășura între 8 și 30 august 2017 la Sinaia și Bușteni, are în program nu mai puțin de 18 concerte și recitaluri, cele principale găzduite de superba sală a Casino-ului din Sinaia, prilej cu care vor putea fi ascultați și văzuți peste 300 de muzicieni români şi străini.

CIteste mai mult aici : Radio Romania Cultural

sau aici Radio Romania Muzical