Concert on line al Corului de Cameră Preludiu dirijat de Voicu Enăchescu

            Corul de Cameră Preludiu al Centrului Național de Artă “Tinerimea Română” dirijat de Voicu Enăchescu va putea fi urmărit on line vineri, 20 noiembrie, de la ora 18, la adresa https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana.

            În condițiile impuse de criza sanitară, actul muzical pe viu nu mai poate fi adus în fața publicului decât prin intermediul aparaturii audio-video. Alături de celelalte formații artistice ale Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”, Corul de Cameră Preludiu, înființat și condus de dirijorul Voicu Enăchescu dorește să fie în continuare alături de publicul său și reușește, în pofida restricțiilor, să impresioneze prin calitățile artistice care l-au consacrat.

            Așadar, vă invităm la un recital de bijuterii corale, interpretate – așa cum au făcut-o dintotdeauna – la cel mai înalt nivel artistic, într-un mesaj de încredere și optimism într-un viitor, sperat apropiat, al normalității.

            În programul Corului Preludiu veţi recunoaşte piese celebre ale repertoriului coral a cappella : Pierre Passereau – Il est bel et bon, anonim spaniol – Dindirin, Edvard Grieg – Ave Maris Stella, Georges Bizet – Arleziana, Yuri Falik – Neznakomka, Mihail Jora – Mă mieram, Vasile Spătărelu – Floare albastră (soliști Marius Melinte și Alina Bosovici), Gheorghe Danga – Sârba pe loc.

            Deținător de-a lungul carierei a numeroase premii internaționale ce au fost acordate atât Corului de Cameră Preludiu, cât și artei sale dirijorale, Voicu Enăchescu reprezintă unul dintre reperele mișcării corale din România. Cu numeroase prezențe de nivel internațional, foarte multe concerte în țară și o impresionantă colecție de înregistrări dedicate repertoriului religios ortodox, Corul de Cameră Preludiu format și dirijat de Voicu Enăchescu reprezintă o autoritate artistică de necontestat, reprezentativă pentru spațiul nostru cultural și spiritual.