PRIMAVARA ORCHESTREI ROMANE DE TINERET

Orchestra Română de Tineret sub bagheta lui Cristian Mandeal îşi deschide primăvara internaţională cu o avanpremieră susţinută la Ateneul Român în seara de 12 martie 2016, sub genericul “Primăvara magică”.

Programul de la Bucureşti se va relua în două festivaluri internaţionale în serile de 13 şi 15 martie, la Ruse şi Chişinău. Concertul de la Ruse va avea loc în cadrul Festivalului Internațional March Music Days aflat la ediția cu numărul 56 în seara de 13 martie, la ora 19, la Grand Concert Hall din Ruse, iar cel de la Chişinău în cadrul Festivalului Internaţional Mărţişor 2016, în Sala Filarmonicii, pe 15 martie, de la ora 19.

Cu această ocazie, publicul din Bulgaria şi Republica Moldova îl va putea vedea pentru prima oară pe violoncelistul Andrei Ioniţă, câştigătorul Concursului Internaţional “Ceaikovski” din 2015 care va interpreta Variaţiuni pe o temă rococo op. 33 pentru violoncel şi orchestră de Ceaikovski, iar programul simfonic al Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal va mai conţine Theodor Rogalski – Trei dansuri româneşti, Richard Wagner – Preludiu şi Moartea Isoldei din Tristan şi Isolda şi Richard Strauss – Suită din Der Rosenkavalier, op. 59.

Organizatori : Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” şi Lanto Communication

Cu sprijinul : Institutul Cultural Român

Parteneri : Fundaţia Prietenii Muzicii “Serafim Antropov”, Mercure Bucharest City Center, Filarmonica „George Enescu”

Parteneri pentru concertul de la Bucureşti: Oscar Downstream, Alexandrion Grup Romania, Climteh, Tema Energy, Dobre şi fiii

Sub egida : Marii Loji Naţionale din România

Parteneri media : Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Observator Cultural

FOTO