ORCHESTRA ROMANA DE TINERET IN FESTIVAL LA MILANO

[infobox style=’info’ static=’1′] Orchestra Română de Tineret revine în această vară la Milano cu un concert în care o va avea ca solistă pe violoncelista Julia Hagen, cu Variațiuni pe o temă rococo pentru violoncel și orchestră, op. 33 de Ceaikovski, dirijor fiind, ca şi anul trecut, Cristian Mandeal.

Concertul are loc în cadrul Festivalului Internațional al Orchestrelor de Tineret ce se desfăşoară la Milano, la Pavilionul UniCredit, Piața Gae Aulenti, în perioada 1 – 21 iulie 2016, publicul având intrarea liberă.Programul va mai cuprinde Simfonia nr. 1 în Re major, op. 25 – Clasica de Prokofiev şi Simfonia nr. 4 în La major, op. 90 – Italiana de Mendelssohn.

Milano este pentru prima oară gazda unui eveniment dedicat orchestrelor compuse din tineri începând cu data de 1 iulie 2016. Festivalul este găzduit de Pavilionul UniCredit şi are în program 6 concerte prezentate de orchestre de tineret italiene și europene.

În urma succesului înregistrat cu ocazia concertului de la Expoziția Mondială de anul trecut, Orchestra Română de Tineret are onoarea de a se afla de lista selectă a invitaților din acest an, care cuprinde cele mai bune orchestre de gen din Europa.

Acest festival este conceput de Pavilionul UniCredit în colaborare cu Concerto Management SRL – societate lider în organizarea evenimentelor de firmă și a turneelor de orchestre în Europa – cu scopul de a promova tinerele talente în domeniul muzical, dându-le posibilitatea de a evolua pe o scenă în fața unui public larg și susţinând organizarea și promovarea acestora.

Concertul este precedat de un altul care va avea loc la Bucureşti la Ateneul Român, în seara de 13 iulie, de la ora 19, în deschiderea Festivalului Vara Magică, cu un program similar, concert în care solist va fi violoncelistul Ştefan Cazacu.

Organizator : Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”

Cu sprjinul : Institutului Cultural Roman

Parteneri : Fundaţia Prietenii Muzicii “Serafim Antropov” si Lanto Comunication

Parteneri media : Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Observator Cultural, Q Magazine

FOTO

[/infobox][:]

Similar Posts