Orchestra de Tineret România-Moldova – Sinaia, Bucureşti, Berlin

Orchestra de Tineret România-Moldova – Sinaia, Bucureşti, Berlin

Orchestra de Tineret România-Moldova va evolua sub bagheta lui Cristian Mandeal în trei concerte extraordinare la Sinaia, Bucureşti şi Berlin la sfârşitul lunii august.

După o pregătire intensivă desfăşurată la Sinaia, orchestra evoluează în seara de marţi, 23 august, ora 19 la Casino-ul din Sinaia, în închiderea Festivalului “Enescu şi muzica lumii”, cu un program muzical ce se va relua miercuri, 24 august, ora 19.30, la Ateneul Român din Bucureşti, în închiderea Festivalului „Vara Magică”. Programul cuprinde George Enescu – Suita pentru orchestră nr. 1, Ceaikovski – Aria lui Lenski (solist Marin Cazacu – violoncel) şi Variaţiunile rococo pentru violoncel şi orchestră (solist Ştefan Cazacu – violoncel), Prokofiev – Suita de balet Romeo şi Julieta op. 64.

Reunită pentru prima dată în anul 2015, selecționata națională care cuprinde cei mai valoroși muzicieni din România și Republica Moldova se întâlneşte din nou, colaborând și cu muzicieni ai orchestrelor membre ale Federației Europene a Orchestrelor de Tineret (EFNYO) în cadrul programului Exchange. De această dată, Orchestra de Tineret România-Moldova țintește un nou succes internațional, concertul de la Bucureşti fiind urmat de un concert cu un program similar, ce va fi susţinut la Konzerthaus Berlin în seara de 26 august, în cadrul Festivalului Young Euro Classic cu Andrei Ioniţă la violoncel.

La realizarea concertului de la Berlin au contribuit Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”, Institutul Cultural Român, Lanto Communication, Fundaţia Prietenii muzicii “Serafim Antropov”. Parteneri media : Radio România Cultural, Radio România Muzical, TVR 2, România TV, Observator Cultural, Q Magazine.

FOTO