ORCHESTRA ROMANA DE TINERET DIRIJATA DE CRISTIAN MANDEAL VA INAUGURA FESTIVALUL INTERNATIONAL „PIANO EXTRAVAGANZA” DE LA SOFIA

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va inaugura Festivalul Internațional “Piano Extravaganza” – ediţia a XII-a de la Sofia cu o gală extraordinară, ce va avea loc pe 28 septembrie, ora 19.30, în Sala Filarmonicii din Sofia. Soliştii concertului vor fi violonistul Mincho Minchev şi pianistul Ludmil Angelov, iar programul va cuprinde Sabin Pautza – Dansuri româneşti, W.A. Mozart/Philip Wilby – Concertul pentru vioară, pian şi orchestra în Re major K. Arh. 56/315f şi Simfonia a VIII-a în Sol major op. 88 de A. Dvorak.

Dirijorul concertului şi mentorul Orchestrei Române de Tineret, Cristian Mandeal, declara cu această ocazie: “Unul dintre rolurile iniţiale ale Orchestrei Române de Tineret a fost acesta de ambasador cultural, iar prezenţa noastră la Sofia într-un an în care România şi Bulgaria aniversează 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană este o nouă dovadă în această direcţie, concertul nostru transformându-se într-un gest de diplomaţie culturală de care suntem mândri.” Festivalul, organizat de Piano Extravaganza Foundation, a avut loc pentru prima oară în octombrie 2011 şi a apărut ca o încununare a eforturilor pianistului Ludmil Angelov, fondator şi director artistic al acestuia.

Principalul scop al Festivalului Internațional “Piano Extravaganza” a fost punerea în valoare a tezaurului repertorial pianistic prin promovarea unor lucrări de valoare deosebită, prea puţin cunoscute, și lucrări create de compozitori care s-au aflat în umbra celebrităţilor istoriei muzicii clasice. Organizatorii concertului din 28 septembrie 2022 : Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, ICR Cu sprijinul Ministerului Culturii, Ambasada României la Sofia și Primăria municipiului Sofia. Parteneri media: Radio România Cultural şi Radio România Muzical, România TV, Mediatrust, Observator Cultural, Liternet, Agenţia de carte, Q Magazine.

[:]

Similar Posts