ORCHESTRA ROMANA DE TINERET, CRISTIAN MANDEAL SI CVARTETUL WAVE LA TIMISOARA, LINZ SI SALZBURG

Orchestra Română de Tineret într-o componenţă inedită de 70 de violonişti, violişti, violoncelişti şi contrabasişti va susţine trei concerte la Timişoara, Linz şi Salzburg, pe 24, 26 şi 27 martie, avându-i ca solişti pe super-percuționiștii cvartetului Wave condus de Bogdan Băcanu.Această formulă de succes a înregistrat anul trecut pentru casa germană de discuri Genuine un spectaculos program dedicat marimbafonului, cvartetul Wave interpetând pe instrumente unicat produse special de către firma Adams din care se distinge marimbafonul „marca Bogdan Băcanu“.

Concertul de la Timişoara va avea loc pe 24 martie la ora 19.00 la Sala Capitol din Timişoara şi va fi urmat de două concerte în Austria organizate cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena şi al Ambasadei României în Republica Austria. Primul eveniment are loc pe 26 martie, de la ora 11.00 la Bruckner Haus din Linz, iar cel de al doilea pe 27 martie, de la ora 19.30 la Alte Residenz din Salzburg. Concertul de la Salzburg marchează aniversarea a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Programul turneului are ca piese centrale Emmanuel Séjourné – Gotan „concert pentru Wave“ şi Bizet/Shchedrin – Suita Carmen, iar în deschidere se va cânta la Linz Constantin Silvestri – Trei piese pentru orchestră de coarde şi la Salzburg J.S. Bach – Concertul BWV 1062, în aranjament pentru 4 marimbe şi orchestră de coarde, ambele piese urmând a fi incluse în prima parte a concertului de la Timișoara.

Cu sprijinul: Centrului Național de Artă „Tinerimea Română“, Institutului Cultural Român
Parteneri: Fundația „Prietenii Muzicii – Serafim Antropov“, Lanto Communication
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Observator Cultural, Liternet, Q Magazine

[:]

Similar Posts