CONCERTUL REGAL CARITABIL – ORCHESTRA ROMANA DE TINERET DIRIJATA DE GABRIEL BEBESELEA, LA ATENEUL ROMAN

Fundația Regală Margareta a României vă invită la Concertul Regal,

un eveniment caritabil cu istorie

Fundația Regală Margareta a României continuă tradiția de a susține și promova cultura și talentul românesc, prin cea de-a douăsprezecea ediție a Concertului Regal caritabil. Organizat anual, în ziua de 25 octombrie, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România. Fondurile din sponsorizări și donații au însumat peste 1.500.000 de euro, o investiție făcută în viitorul artistic al României.

Pe 25 octombrie 2019 de la ora 19:00, muzicieni români cu succes internațional se reunesc la invitația Fundației Regale Margareta a României pe scena Ateneului Român: soprana Cellia Costea, tenorul Teodor Ilincăi și Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeșelea. Programul muzical al Concertului aduce un omagiu operei italiene, printr-o selecție de arii celebre de Verdi, Puccini, Leoncavallo și Mascagni, care vor introduce publicul în atmosfera fastuoasă și boemă a acestui gen muzical.  Evenimentul include o expoziție cu lucrări de arte vizuale ale bursierilor. Biletele pot fi achiziționate pe www.frmr.ro/concert-regal și pe www.eventbook.ro .

Organizat anual, începând din 2008, de către Fundația Regală Margareta României,  Concertul Regal Caritabil a avut loc în mod tradițional în ziua de 25 octombrie, cu ocazia zilei de naștere a Regelui Mihai I al României, fondator al Fundației alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Fiecare ediție a concertului aniversar a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mari orchestre, în susținerea tinerilor artiști români. Serile de gală s-au bucurat de o prezență remarcabilă: peste 800 de invitați, membri ai Familiilor Regale, membri ai Corpului Diplomatic, demnitari români, personalități de cultură și din mediul de afaceri, sponsori și susținători ai Fundației, dar și de o mediatizare de succes.  

Fondurile strânse din sponsorizările și donațiile atrase la Concertul Regal de-a lungul timpului au dezvoltat programul național Tinere Talente, prin care au fost acordate peste 300 de burse artiștilor aflați la început de drum, care provin din familii cu venituri modeste. Cu sprijinul mentorilor și a promovării susținute, aceștia au reușit performanțe extraordinare pe plan național și internațional. Tinere Talente este astăzi recunoscut ca Cel mai bun program de Artă și Cultură din România, laureat la Gala Societății Civile.

Concertul Regal Caritabil va fi transmis la TVR3 și la Radio România Muzical.

Parteneri: Kaufland România, Fundația Globalworth

Sponsori: Kultho, Groupe Renault, Sofmedica, Deutek, Negro 2000, Enayati Group, Hotel Siqua, Easy Print Services, Residence Hotels.

Parteneri media: TVR, Radio România Cultural, Forbes, Forbes Life, Cariere, Cocor Media Channel, BIZ, Historia, Insight TAROM, Zile și nopți, Revista Cultura, Radio Clasic, Capital Cultural, Ceașca de cultură, Nine O’Clock, e-cultura.info.

Cu sprijinul: Filarmonica George Enescu, Evenbook, Film Experience, Phoenix Media, HR Club.

Co-producători: TVR 3, Radio România Muzical

Despre programul național Tinere Talente

Mulți copii talentați provin din familii ale căror posibilități financiare nu le permit să-și urmeze talentul. Astfel, România pierde în fiecare an zeci de tineri talentați, care altfel ar putea deveni ambasadori culturali. Ca răspuns la această problemă, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național pentru a sprijini și promova acești tineri artiști talentați, care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul. Tineri artiști cu vârsta între 14 şi 24 de ani care studiază muzica sau artele vizuale în licee și universități din România au fost ajutați să-și depășească greutățile financiare și să continue să-și exprime valoarea artistică. 

Despre Fundaţia Regală Margareta a României

Fundaţia Regală Margareta a României (FRMR) a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susținere a educației şi talentului artistic. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.frmr.ro.

[:]

Similar Posts