ORCHESTRA NATIONALA SIMFONICA A ROMANIEI IN CONCERT LA RUSE IN CADRUL FESTIVALULUI NTERNATIONAL “MARCH MUSIC DAYS”

ORCHESTRA NATIONALA SIMFONICA A ROMANIEI condusă de Cristian Mandeal reia seria sa de prezențe internaţionale în 2020 printr-o serie de concerte programate pe 19 martie la Sala cu Orgă din Chișinău și pe 22 martie la Sala Teatrului din Ruse, între care va avea loc un concert la Ateneul Român din Bucureşti, ce se va desfășura în data de 21 martie. Este un parcurs devenit tradiție pentru tinerii muzicieni români, marcând importante prezențe în spații culturale atât de apropiate.

Programul dirijat de Cristian Mandeal şi având-o ca solistă pe pianista Elena Bashkirova, va cuprinde Paul Constantinescu – Concertul pentru orchestră de coarde, Bela Bartok – Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră şi Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 7, op. 92.

În continuare fidel ideii de circulație a valorilor, singura care poate oferi șansa unei corecte raportări la marea performanță muzicală, violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, creatorul și managerul Orchestrelor Naționale de Tineret ale României, a declarat în repetate rânduri că : “Pentru noi este o datorie de suflet să fim prezenți la Chișinău, în spațiul de unde se trag chiar o parte dintre membrii Orchestrei Române de Tineret, care studiază la academiile de muzică din România și bineînțeles la Ruse, ambele fiind din 2015 gazde primitoare pentru tinerii muzicieni români. Trebuie spus că Orchestra Română de Tineret desfășoară frecvente colaborări cu tineri muzicieni din toată Europa prin programul MusXchange, iar printre aceștia s-au numărat adeseori și valoroși muzicieni din Bulgaria.”

Organizator: Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”

Cu sprijinul: Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” din Chişinău

Parteneri: Sala cu Orgă din Chişinău, Filarmonica “George Enescu”, Primăria oraşului Ruse

Coproducători: Radio România

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Mediatrust, Observator Cultural, Liternet, Q Magazine, Mişcarea de rezistenţă, M Klasika.