DESPRE NOI

Orchestra Națională Simfonică a României, o istorie a succesului!

În 2008, violoncelistul și profesorul Marin Cazacu a format Orchestra Română de Tineret, formație care a cunoscut  în foarte scurt timp un mare succes pe scene de prestigiu din România și din Europa. Drept urmare, pentru a acoperi toate categoriile de vârstă, în următorii trei ani au fost formate  Romanian Sinfonietta Orchestra și Orchestra Junior, toate trei formând Orchestrele Naționale de Tineret ale României, cel mai amplu și important proiect educațional muzical din  țară.

Începând cu prima generație de “absolvenți” ai Orchestrelor Naționale de Tineret ale României, tinerii muzicieni au dorit să continue proiectul alături de cei mai buni dintre colegii lor, formând astfel Orchestra Națională Simfonică a României, cea mai valoroasă selecționată a participanților la acest proiect.

Această orchestră a participat deja la numeroase proiecte internaționale de mare prestigiu în spațiul european în țări precum Germania, Franța, Bulgaria, Italia, Moldova și Elveția evoluând alături de mari maeștrii ai artei dirijorale și interpretative precum  Pinchas Zukerman, Cristian Macelaru, David Garrett, Sarah Chang, Cristian Mandeal, etc.

Orchestra Națională Simfonică a României a realizat, în premieră pentru orchestrele simfonice românești, apariții discografice la prestigioase case de discuri precum Genuine (CD-ul Lauda Concertata alături de Wave Marimba Quartett, dirijor Cristian Mandeal) și Larghetto (în cadrul unui dublu CD cu muzica de film compusă și dirijată de Vladimir Cosma). În ultima parte a anului 2018, Orchestra Națională Simfonică a României va fi de asemenea protagonista unui proiect discografic al casei de discuri Sony, alături de tânărul percuționist de talie internațională Christoph Sietzen.

Orchestra Națională Simfonică a României are ca principală misiune punerea în valoare în plan național și internațional a potențialului creativ al culturii române, prin arta tinerilor muzicieni din România.