Tânăra solistă INGRID BOENGIU, în recital la Palatul Tinerimea Română

Centrul Național de Artă Tinerimea Română, vă invită marți 31 octombrie 2023,ora 18:00, la un concert de muzică populară sub genericul TINERI SOLIȘTI ÎN RECITAL, susținut de interpreta  Ingrid Boengiu și Orchestra de muzică populară a Ansamblului Folcloric „Cununa Carpaților”, dirijată de Dan Ionescu.

 Evenimentul va avea loc la Palatul Tinerimea Română din Bd. Schitu Măgureanu nr. 4, Sector 5.

Ingrid Boengiu are 19 ani şi anul acesta a terminat Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din Bucureşti la clasa de canto popular, iar din această toamnă studiază la Universitatea de Muzică din Bucureşti, secţia compoziţie muzicală.

Cântă muzică populară de la vârsta de 5 ani, dar a mai studiat şi alte genuri sau instrumente muzicale: muzică clasică, nai sau pian.

Este câştigătoarea celei de-a VII-a ediţii a emisiunii concurs Vedeta Populară de la TVR.

Printre trofeele câştigate se numără şi cele de la festivalurile: „Maria Tănase”, „Maria Lătăreţu”, „Ion Dolănescu”, „Doina Bărăganului”, „Cântece de viţă veche”, „Elena Roizen”.

„Pot spune că pentru mine cântecul este graiul sufletului. Costumele mele populare poartă semnele generațiilor trecute fiind încărcate de amintirea străbunilor care le-au purtat și sunt bucuroasă că pot duce și eu mai departe această frumoasă moștenire”.

Vă așteptăm cu drag la concertul nostru folcloric – o floare atât de rară pe agenda culturală a capitalei.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *