FESTIVALUL NATIONAL DE FOLCLOR “CUNUNA CARPATILOR”

[:ro]Centrul Național de Artâ “Tinerimea Română” invită în zilele de 5 și 6 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la o întâlnire de sărbătoare cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc la care se adaugă și viitorii performeri ale spectaculoaselor dansuri românești, elevi ai liceului de coregrafie Floria Capsali din București.

În program vor fi reprezentate toate regiunile țării, în interpretări de top pline de energie și strălucire garantate de trei dintre cele mai performante ansambluri profesioniste din România.

Gazda festivalului, Ansamblul Folcloric  Cununa Carpaților al  C.N.A.  “Tinerimea Română” din București – coordonator Ștefan Osepciuc, instructor de dans Vlăduț Simulescu, conducerea muzicală Dan Ionescu, a avut plăcerea de a invita Ansamblul Artistic Profesionist Constantin Arvinte al Consiliului Județean Iași – conducerea muzicală Dumitru Lucaci manager, coregraf Petre Șușu, alături de Ansamblul Artistic Profesionist Baladele Deltei din Tulcea – conducerea muzicală Aurelian Croitoru, manager-coregraf Ștefan Coman, precum și grupul de elevi de la liceul de coregrafie Floria Capsali, cordonat de profesorul Claudiu Staicu, cele două spectacole fiind prezentate de actrița Miruna Ionescu.

Publicul din mediul citadin, dar mai ales din București are rare ocazii de a vedea și auzi adevărata față a unor spectacole folclorice de calitate, deși România este țara cu una dintre cele mai atractive și variate tradiții din spațiul balcanic cel puțin. Pe fondul acestei rare apariții a folclorului autentic pe scenele capitalei a apărut ideea acestui festival, care pe lângă spectacolele propriuzise va cuprinde în premieră și sesiuni de comunicări între ansamblurile participante alături de tinerii elevi de la liceul de coregrafie, prilej al unor binevenite schimburi de experiență și idei artistice, numerele coregrafice lucrate împreună urmând a fi prezentate publicului în cadrul celor două seri ale festivalului.

Spectacolele vor aduce bucuria reconectării la emoția cântecului și jocului popular românesc, prin intermediul artei unor virtuozi ai genului, fiind adresate publicului de toate vârstele.

Parteneri media: Radio România Cultural şi Radio România Muzical, România TV, Mediatrust, Observator Cultural, Liternet, Agenţia de carte, Q Magazine.

[:]

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.