SERIE DE CONCERTE A CORULUI DE CAMERA PRELUDIU

“A avut loc concertul de excepţie de la Atena al Corului de Cameră Preludiu al Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română din Bucureşti, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu.

De 43 de ani, Corul de Cameră „Preludiu”, un ansamblu profesionist, se numără printre cele mai prestigioase corale mixte din lume. În toţi aceşti ani de activitate, „Preludiu” a realizat peste 350 de înregistrări radio şi TV. De la apariţia sa, formaţia a prezentat mai mult de 2.500 de concerte pe marile scene din România şi din străinătate, în cursul celor peste 90 de turnee efectuate în 30 de țări din Europa, America şi Asia, fiind laureată la mai multe festivaluri internaţionale. Voicu Enăchescu, fondatorul corului, a avut bunăvoinţa de a ne spune câteva cuvinte despre participarca la acest festival: „Nu suntem pentru prima dată în Grecia. Am mai participat la alte 5-6 festivaluri în diferite oraşe din Grecia de Sud. Am putut constata că în Grecia muzica corală este foarte acceptată şi apreciată. La acest festival am putut să aducem un mesaj al muzicii românești, muzica corală românească este foarte apreciată în toată Europa. De altfel, clasicii muzicii corale româneşti sunt foarte cunoscuți, iar creaţia românească în acest domeniu se situează în primele 7-8 țări din lume. Muzica noastră, aici la Dion, în acest loc sacru a fost bine primită de spectatorii greci, creându-ne sentimente de bucurie şi mândrie.”

Printre cei care au apreciat în mod deosebit prestaţia corului „Preludiu”, s-a numărat şi consulul general al României la Salonic, Martin Ladislau Salamon: ”Cu toate că, din cauza ploii, concertul de gală a fost mutat de la Teatrul Antic la Centrul de Mozaicuri Mediteraneene, având loc aşadar într-un cadru mai familial, am asistat la un recital maiestuos. Felicitări corului „Preludiu”, mulţumiri Maestrului Voicu Enăchescu.”

Voicu-Enachescu1

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *