Orchestra Romana de Tineret alaturi de Cvartetul Wave la Ateneu

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal, împreună cu extraordinarii percuţionişti Bogdan Băcanu, Christoph Sietzen, Emiko Uchiyama şi Vladimir Petrov, sau, mai pe scurt, Cvartetul Wave vor prezenta un concert extraordinar la Ateneul Român pe 5 martie 2016, ora 19, având în program prima audiţie mondială – “Gotan” concerto for Wave Quartet de Emmanuel Séjourné şi în partea a doua a programului spectaculoasa suită Carmen de Bizet/ Shchedrin.

În această perioadă, în aceeaşi componenţă se vor realiza la Ateneul Român înregistrări speciale pentru Casa de discuri „Genuine” cu două lucrări de E. Séjourné (Concert pentru marimbă și orchestră şi Concert pentru patru marimbe și orchestră) şi Concertul pentru marimbă și orchestră de Akira Ifukube, solişti Bogdan Băcanu şi Cvartetul Wave (Bogdan Băcanu, Christoph Sietzen, Emiko Uchiyama şi Vladimir Petrov).

Prima orchestră simfonică de tineret din România a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic al acesteia, Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei „Prietenii muzicii-Serafim Antropov”. Membrii Orchestrei Române de Tineret, marea majoritate cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, sunt selectaţi dintre cei mai buni muzicieni români la nivel naţional, pregătirea artistică fiind asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal.

Cvartetul Wave a fost fondat în anul 2008 de Bogdan Băcanu, profesor de marimbă la Universitatea „Anton Bruckner” din Linz, ceilalţi trei percuţionişti fiind studenţii acestuia.

Organizatori : Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, Filarmonica „George Enescu”

Cu sprijinul : Institutul Cultural Român

Partener Lanto Communication, Mercure Bucharest City Center

Parteneri media Radio România Cultural si Radio România Muzical

Concert Ateneul Roman
FOTO