ROMANIAN SINFONIETTA ORCHESTRA DESCHIDE FESTIVALUL ALTO ALDIGE DIN TOBLACH – ITALIA

Vara internaţională a orchestrelor româneşti de tineret continuă printr-un concert extraordinar ce va avea loc în deschiderea Festivalului Internaţional Alto Aldige, ce se desfăşoară între 30 iulie şi 10 septembrie la Toblach, în Italia. Orchestra Romanian Sinfonietta, dirijor Horia Andreescu, solist Daniel Iulian Druţac – vioară, va cânta chiar în seara de 30 iulie la Auditorium Gustav Mahler din Toblach, programul cuprinzând următoarele lucrări : Ligeti – Concert românesc, Bruch – Concertul nr. 1, în sol minor pentru vioară şi orchestra şi Dvorak – Simfonia nr. 9 în mi minor “Din lumea nouă”.

În cadrul acestui festival vor evolua şi alte orchestre de tineret, precum Bayerisches Landesjugendorchester, Gustav Mahler Jugendorchester şi National Youth Orchestra of the Netherlands. Din 2010, Grand Hotel Toblach este gazda Festspiele Südtirol/Alto Adige Festival. De la sfîrşitul secolului al XIX-lea şi pînă la începutul primului război mondial, hotelul a fost destinaţia favorită a aristocraţiei europene, dar şi a unor muzicieni şi poeţi celebri. La ora actuală, în fiecare an, orchestra rezidentă a Cultural Centre Grand Hotel Toblach, Haydn Orchestra din Bolzano şi Trento, susţine concerte împreună cu numeroşi artişti din Tirolul de sud şi Italia, dar şi cu solişti şi dirijori din întreaga lume. Orchestrele venite din străinătate atrag atât publicul local, cât şi pe cel aflat în vacanţă în superba zonă a Tirolului de Sud, la poalele munţilor Dolomiţi. Festivalul realizează o armonioasă sinteză între frumuseţea naturii şi farmecul muzicii.

Orchestra Romanian Sinfonietta a avut parte de un prim succes internațional anul trecut la Berlin în cadrul festivalului internațional Young Euro Classic, unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din lume, unde a avut parte de un autentic triumf, publicul prelungind aplauzele mai bine de 30 de minute după ultimul bis.

Concertul de la Toblach al Orchestrei Romanian Sinfonietta va fi precedat de altele două care vor avea loc la Sinaia, Sala Casino, pe 27 iulie si la Bucureşti la Ateneul Român, în seara de 28 iulie, în cadrul Festivalului Vara Magică, cu același program.

Organizator : Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”

Cu sprjinul : Institutului Cultural Român

Parteneri : Fundaţia Prietenii Muzicii “Serafim Antropov” şi Lanto Communication

Parteneri media : Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Observator Cultural, Q Magazine

FOTO