Orchestra Română de Tineret, o apariție spectaculoasă la Timişoara, Linz şi Salzburg

Orchestra Română de Tineret, într-o componenţă inedită de 70 de violonişti, violişti, violoncelişti şi contrabasişti, va susţine trei concerte la Timişoara, Linz şi Salzburg, pe 24, 26 şi 27 martie, avându-i ca solişti pe super-percuționiștii cvartetului Wavecondus de Bogdan Băcanu.

Această formulă de succes a înregistrat anul trecut pentru casa germană de discuri Genuine un spectaculos program dedicat marimbafonului, cvartetul Wave interpetând pe instrumente unicat produse special de către firma Adams din care se distinge marimbafonul „marca Bogdan Băcanu“.

Concertul de la Timişoara va avea loc pe 24 martie, la ora 19.00, la Sala Capitol şi va fi urmat de două concerte în Austria organizate cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena şi al Ambasadei României în Republica Austria.

Primul eveniment are loc pe 26 martie, de la ora 11.00, la Bruckner Haus din Linz, iar cel de al doilea pe 27 martie, de la ora 19.30 la Alte Residenz din Salzburg. Concertul de la Salzburg marchează aniversarea a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

vezi continuarea aici DC NEWS

sau aici

CULTURAL BZI