Orchestra Română de Tineret în concert extraordinar la Istanbul de Ziua Naţională a României, 2017

În sala mare de spectacole a Centrului Cemal Reşit Rey, la Istanbul, a avut loc la început de decembrie 2017 concertul dedicat sărbătoririi Zilei Naţionale a României susţinut de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta lui Cristian Mandeal, solistă fiind violonista Ioana Goicea.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Institutul Cultural Român şi Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul, în colaborare cu Primăria Metropolitană Istanbul şi reprezintă o reeditare a unui proiect similar din anul 2015.

Pulsaţia imensei metropole care este Istanbulul este impresionantă. Uriaşul cu peste 14 milioane de locuitori întâmpină încă de pe autostradă cele două autocare cu cei 78 de muzicieni ai Orchestrei Române de Tineret cu imense cartiere rezidenţiale, pentru ca apoi, intrând în oraş, informaţia vizuală să explodeze în milioanele de becuri, led-uri şi neoane care însoţesc de la luxuriantul comerţ stradal, până la anunţuri ale evenimentelor din zona artelor spectacolului.

Vezi mai mult in articolul Agenda LiterNet