Cvartetul ARCADIA in premiera la Palatul Tinerimea Romana

Pe 19 mai la ora 19.00 la Palatul Tinerimea Română (intrarea din Bd. Schitu Măgureanu nr. 4), Cvartetul Arcadia – cel mai valoros tânăr cvartet de coarde din România, cu cele mai recente și valoroase premii internaționale obținute la competițiile de gen – va susține primul concert la București, după un lung șir de prezențe pe importante scene ale lumii.

Considerat o adevărată revelație a acestui deceniu, cu succese din Japonia până în Canada și prezențe constante la Londra și Paris, Cvartetul Arcadia reprezintă cea mai nouă perlă din coroana personalităților artistice ale Tinerimii Române.
Sala Palatului Tinerimea Română, supranumită și Mica Scala din Milano, va avea parte de un regal cameral, cu pagini celebre din creația lui Haydn (Cvartetul “Gluma”), Bartók și Janáček (Cvartetul “Scrisori intime”), în care violoniștii Ana Török și Răsvan Dumitru, alături de violistul Traian Boală și violoncelistul Zsolt Török vor transforma muzica într-o prezență captivantă, totul la cel mai înalt nivel artistic.

În vederea revenirii după o îndelungată absență pe scenele de concert din țară, violonistul Răsvan Dumitru declara:
“Cooptarea Cvartetului Arcadia în cadrul Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” reprezintă un vis devenit realitate, și anume acela de a aparține, de a ne afla ca și formație camerală sub auspiciile unei instituții culturale de prestigiu. Îi suntem așadar profund recunoscători maestrului Marin Cazacu pentru că ne-a susținut în împlinirea acestui vis. Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestei realizări, este faptul că vom avea vizibilitate mult mai mare și în România (de mulți ani, activitatea noastră desfășurându-se cu precădere în străinătate) și credem că acest lucru va fi asigurat de o activitate concertistică constantă în capitală. Vom oferi publicului bucureștean un număr de șase concerte pe an, cu programe extrem de interesante și actractive, și sperăm să avem un public cât mai numeros!”

Vezi mai mult pe HOTNEWS