CORUL DE CAMERA PRELUDIU – RECITAL IN FESTIVALUL INTERNATIONAL S.I.M.N. 2017

În cadrul ediției cu numărul 27 al celui mai important festival internațional dedicat muzicii contemporane din România “S.I.M.N. – 2017”, nu vor lipsi doi dintre partenerii artistici tradiționali ai acestui festival unic în România!

Miercuri 24 mai de la ora 17.00 Corul de Cameră Preludiu condus de dirijorul Voicu Enăchescu va susține un recital în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică București, iar vineri 26 mai ansamblul Archaeus coordonat de compozitorul Liviu Dănceanu va avea un concert, tot de la ora 17.00, în același spațiu.

Cele două formații artistice ale Centrului Național de Artă Tinerimea Română reprezintă de mai multe decenii, prin modul constant în care promovează creația muzicală contemporană românească și internațională, două din principalele repere interpretative ale genului din România.

Corul de Cameră Preludiu condus și înființat de dirijorul Voicu Enăchescu sărbătorește în acest an 45 de ani de activitate și va realiza – în cadrul prezenței la “SIMN 2017” un adevărat tur de forță al măiestriei interpetative, panoramând nu mai puțin de nouă concepții componistice diferite în cadrul aceluiași recital.

Ansamblul Archaeus, formație instrumentală dedicată mai ales repertoriului contemporan, promite sub conducerea muzicală a compozitorului Liviu Dănceanu împărtășirea unei experiențe uriașe pe acest tip de repertoriu, dedicată acum celor 6 spectaculoase lucrări cuprinse în program.

Ora 17, Sala ”George Enescu” a UNMB
Corul de cameră Preludiu
Voicu Enăchescu, dirijor
Adrian Pop: Apa (pe versuri de Christian Morgenstern)
Felicia Donceanu: Între păsări (pe versuri de Mihai Eminescu)
Lucian Beschiu: Stimmungsbild (pe versuri de Rainer Maria Rilke) (p.a.a.)
John Woolrich: Spring in Winter (versuri de Christopher Smart)
Grigore Cudalbu: Poveste dintr-un sat
Dan Buciu: Rondeau (pe versuri de Charles d’Orleans)
Dan Dediu: Axion
Livia Teodorescu-Ciocănea: Vecernie (p.a.a.)
Yuri Falik: Necunoscuta
Vasile Spătărelu: Către… (pe versuri de Nichita Stănescu)

Ora 17, Sala George Enescu a UNMB
Ansamblul Archaeus
Liviu Dănceanu (conducerea muzicală)
Rodica Dănceanu (pian), Ana Radu (oboi), Ion Nedelciu (clarinet), Șerban Novac (fagot), Marius Lăcraru (vioară), Anca Vartolomei (violoncel), Sorin Rotaru (percuție)
Sorin Vulcu: Micrologus per Archaeus
George Draga: Echo
Adrian Raţiu: From Darkness to the Light
Dan Voiculescu: Trileme
Liviu Dandara: Multiversum
Corneliu Dan Georgescu: Attractio in Desertum