CORUL DE CAMERĂ PRELUDIU în concert la IAŞI şi PIATRA NEAMŢ

CORUL DE CAMERĂ PRELUDIU dirijat de VOICU ENĂCHESCU – ansamblu al Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română participă ca invitat special pe 5 iulie la IAŞI, la a III-a ediţie a Festivalului Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, iar pe 6 iulie va concerta la Piatra Neamţ.
Festivalului Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu” se desfăşoară la Iaşi începând din data de 1 iulie. Festivalul reuneşte peste 30 de coruri din România, Republica Moldova şi Ucraina şi, pe lângă CORUL DE CAMERA PRELUDIU, sunt invitate în concert formaţii româneşti prestigioase precum: Corul Național de Cameră MADRIGAL, Corul de Copii Radio, Corala CANTORES AMICITIAE, Corul TRONOS al Patriarhiei Române, Formația de Muzică Psaltică BYZANTION.
Duminică, 5 iulie, la ora 12.00, la CATEDRALA MITROPOLITANĂ IAŞI, Corul de Cameră Preludiu va susţine un program de muzică religioasă cu lucrări de DIMITRI BORTNEANSKY, NICOLAE OANCEA, IOAN D. CHIRESCU, GAVRIIL MUSICESCU, NICOLAE LUNGU, GHEORGHE CUCU, MARŢIAN NEGREA, NICOLAE LUNGU, MIHAIL BEREZOVSKI, adaptat contextului festivalier.
Tot pe 5 iulie, dar de la ora 19, în eleganta sală a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” va avea loc gala de închidere a Festivalului Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, unde Corul de Cameră Preludiu dirijat de VOICU ENĂCHESCU va evolua alături de ceilelalţi invitaţi de onoare, Corul MADRIGAL – dirijat de Anna Ungureanu, CORUL DE COPII RADIO – dirijat de Voicu Popescu, Corul psaltic TRONOS al Patriarhiei Române – condus de Protopsalt Arhidiacon Mihail Bucă, Corala CANTORES AMICITIAE – dirijată de prof.univ.dr. Nicolae Gâscă etc.
In data de 6 iulie, Corul de camera Preludiu va susţine un concert la Piatra Neamţ cu un program de divers, sintetizând diverse orientări stilistice din repertoriul lor.
FOTO