CORUL DE CAMERĂ PRELUDIU dirijat de VOICU ENĂCHESCU – important turneu în Polonia

Corul de Cameră Preludiu al Centrului Național de Artă Tinerimea Română dirijat de Voicu Enăchescu, va reprezenta România la cea de a XXXV-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ortodoxă de la Białystok – Polonia, una dintre cele mai importante reuniuni corale de gen la nivel mondial.

Primul concert al turneului va avea loc pe 20 mai de la ora 18.00 la Catedrala Evanghelică din Varșovia, concertele din cadrul Festivalului Internațional de Muzică Ortodoxă urmând să aibă loc pe 21 și 22 mai tot de la ora 18.00 în Sala Filarmonicii din Białystok.

Cu numeroase prezențe de nivel internațional, foarte multe concerte în țară și o impresionantă colecție de înregistrări dedicate repertoriului religios ortodox, Corul de Cameră Preludiu format și dirijat de Voicu Enăchescu reprezintă o autoritate artistică de necontestat, reprezentativă pentru spațiul nostru cultural și spiritual.

Corul de Cameră Preludiu va participa la festival cu un program de 9 lucrări reprezentative pentru istoria creației românești și a spațiului spiritual ortodox european.

In program: Mihail Berezovski – Tatăl Nostru, Dimitrie Suceveanu – Doxa Patri, Anton Pann – Tropar, Francisc Hubic – Cât de Mărit, solist: Alexandru Vasilache, Nicolae Oancea – O, Doamne Către Tine, soliști: Irina Ionescu și Ciprian Mardare, Paul Constantinescu – Rugăciunea Inimii, Marțian Negrea – Psalmul 123, Sabin Drăgoi – Pre Tine Te Lăudăm, Nicolae Lungu – Iubi-te-voi, Doamne, solist: Ciprian Mardare, Ioan D. Chirescu – Cămara ta, Mântuitorul meu, Ioan D. Chirescu (Anton Pann) – Heruvic, Paul Constantinescu – Axion, Nicolae Lungu – Stihira a II-a, Dmitri Vasiliev – Aliluia, soliști: Gabriela Mădincă și Ciprian Mardare, Romuald Twardowsky – Vospoite Gospodevi.

FOTO