CORUL DE CAMERĂ PRELUDIU dirijat de VOICU ENĂCHESCU – Aniversare 45 de ani la Ateneul Român

Corul de Cameră Preludiu al Centrului Național de Artă “Tinerimea Română” dirijat de Voicu Enăchescu, va susţine un concert aniversar la Ateneul Român miercuri, 1 noiembrie 2017, de la ora 19, eveniment organizat în colaborare cu Filarmonica “George Enescu”.

Cu numeroase prezențe de nivel internațional, foarte multe concerte în țară și o impresionantă colecție de înregistrări dedicate repertoriului religios ortodox, Corul de Cameră Preludiu format și dirijat de Voicu Enăchescu reprezintă o autoritate artistică de necontestat, reprezentativă pentru spațiul nostru cultural și spiritual.

Programul aniversar va panorama lucrări de mare valoare ale creației universale, de la Giovanni Gastoldi sau Luca Marenzio, trecând prin Bach, Schubert și Bizet și continuând, desigur, cu repertoriul românesc, fiind alese binecunoscute piese precum Trei Cântece Românești de Dan Buciu, Cine e morarul de Dan Dediu sau Suita din Oaș de Dariu Pop.

Publicul va avea astfel ocazia de vedea, asculta și recunoaște pe viu spiritul artistic creat de dirijorul Voicu Enăchescu care definește Corul de Cameră Preludiu, putând să recunoască chiar pe cei care au făcut cunoscute publicului larg o bună parte dintre aceste piese, atât prin intermediul discurilor și al CD-urilor, cât mai ales prin zecile de înregistrări făcute la radio de-a lungul celor 45 de ani de activitate.

Parteneri media : Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Observator Cultural, Q Magazine, RFI, ArtLine.ro

Programul concertului:
CORUL „PRELUDIU” 45 – CONCERT ANIVERSAR

Ateneul Român – 1 noiembrie 2017
1. GIOVANNI GASTOLDI – VEZOSETTE NIMFE E BELLE
2. GUILLOME COSTELEY – MIGNONE, ALONS VOIR SI LA ROSE
3. ANTONIO SCANDELLI – BONZORNO MADONA
4. LUCA MARENZIO – SOTTO LˊOMBRA
5. FRANZ SCHUBERT – AVE MARIA
Solistă: Irina Ionescu
6. JOHANN S. BACH – ARIOSO
7. FRANZ SCHUBERT – DIE FORELLE
8. GEORGE BIZET – ARLEZIANA
9. ANTONIN DVORAK – HUMORESQUE
10. DORU CONSTANTINIU – ÎN APUS DE SOARE
11. DAN BUCIU – TREI C NTECE ROM NEȘTI
12. DAN DEDIU – CINE E MORARUL
13. VASILE SPĂTĂRELU – FLOARE ALBASTRĂ
Solist: Marius Nine
14. ALEX.PAȘCANU – NOAPTE DE MAI
15. DARIU POP – SUITĂ DIN OAȘ
Solist: Marius Nine

Afis_03 august 2016 Portugalia